Tret de sortida als principals actes de Setmana Santa

Tots ells s’han hagut d’adaptar a les mesures de seguretat garantint aforaments, distàncies o controls d’accés

Ja fa dies que la Setmana Santa a Mataró s’encetava amb el pregó fet aquest any per Dídac Padilla. Els principals actes, però, comencen aquest cap de setmana. Aquest dissabte, 27 de març, a les sis de la tarda té lloc la Passió amb la Coronació d’Espines a la Parròquia de Sant Pau. Es presentarà la desena edició de la revista de la confraria, el cartell del seu acte i hi haurà una xerrada a càrrec de Santiago Obrero.

Un dels moments més esperats d’aquests dies, però, és la representació de ‘La Passió, els darrers dies de Jesús’ dels Armats de Mataró. Enguany aquest moment s’ha hagut de reconvertir i és per això que han transformat aquest acte en un film audiovisual. Així doncs, La Passió dels Armats, que tindrà una durada aproximadament d’una hora, es podrà veure aquesta vegada per Mataró Audiovisual aquest dissabte a les 22 hores.

L’endemà, dia 28, és Diumenge de Rams. És per això que hi haurà la benedicció de palmes i palmons a diferents parròquies de la ciutat. Això sí, unes benediccions que no seran multitudinàries perquè s’hauran de fer dins de les esglésies i parròquies, i amb totes les mesures de seguretat. A les dotze del migdia a més, serà el torn de la 33a edició de la Matinal de Saetas que aquest any s’organitza a la carpa del Parc Central i per la que ja no queden entrades. Aquesta edició comptarà amb els ‘cantaors’ Manuel Lopera, Pepa López i Carlos Delgado així com Javier Ginés i les actuacions de ball de La Casa de Andalucía, Divina Pastora i la Peña Al Andalús. Un acte que es podrà seguir en directe per Mataró Audiovisual.

L’escenificació del Prendiment és un altre dels grans moments de la setmana santa mataronina. Organitzada per la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors aquest any no tindrà la processó pels carrers de la ciutat i es concentrarà l’acte a la Basílica de Santa Maria, en una adaptació d’aquesta escenificació a les sis de la tarda. Les entrades també estan exhaurides per assistir en aquest acte.

I el diumenge acabarà amb el 34è Via Crucis de La Llàntia. També es reinventa i per això la Confraria del Sant Crist de l’Agonia l’ha organitzat dins l’església de Sant Joan Bosco a les set de la tarda, amb nou format i horari.

Informa: M.Gómez