Tres mestres voluntaris de l'ONG Mataró to Nepal, atrapats a Kàtmandu

Tres mestres de l’ONG Mataró to Nepal es troben atrapats al país de l’Himàlaia. Els tres cooperadors estaven desenvolupant un projecte de voluntariat en l’àmbit de la pedagogia a l’escola de Runchet, a tres dies caminant de Kàtmandu, i eren aliens a la crisi del coronavirus. En visitar la capital per renovar els seus visats, es van assabentar de la greu situació que pateix Europa i que es viu a casa seva. La Clara, l’Asun i l’Andrés van decidir tornar, però s’han trobat que el Nepal ha decretat el confinament i que els vols internacionals estan cancel·lats. Ara mateix es troben confinats en un hotel de Kàtmandu a l’espera d’una solució per part de l’ambaixada. De moment han rebut una resposta per part de la Conselleria d’Acció Exterior de la Generalitat que els ha assegurat que treballen en la seva repatriació i han apuntat que hi hauria la possibilitat que puguin tornar a principis del mes d’abril. 

Des de principis del mes de gener, aquesta expedició mataronina, organitzada per l’Aula de Teatre i Mataró to Nepal, es va desplaçar fins a Runchet, una zona allunyada de Kàtmandu, per posar en funcionament els ordinadors de l’aula d’informàtica i desenvolupar un projecte pedagògic.

Nepal ha començat aquest dimarts el seu període de confinament obligatori per contenir la propagació del coronavirus. A hores d’ara només tindrien comptabilitzats dos casos d’infectats en aquest país asiàtic.

Informa: C.Sánchez