Tres detinguts en un operatiu a un club cannàbic del polígon del Cros

Els Mossos d’Esquadra hi han fet una entrada i escorcoll per un presumpte delicte contra la salut pública

L’operatiu contra un club cannàbic situat al polígon del Cros, al terme municipal de Cabrera de Mar, s’ha saldat amb 3 persones detingudes. L’escorcoll s’ha dut a terme a l’associació cannàbica ACECA, ubicada a la ronda Narcís Monturiol de l’esmentat polígon, per un presumpte delicte contra la salut pública.

Aquesta entrada ha estat tutelada per un jutjat de Mataró i s’emmarca dins les inspeccions que els Mossos estan fent a aquest tipus d’establiments. En aquest sentit, segons el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Cavallé, en molts casos la policia catalana té indicis de que en aquests tipus d’establiments s’hi estaria promovent el consum de drogues estupefaents, cosa que fa que hi hagin d’intervenir.

Aquestes associacions que moltes vegades es publiciten com a tal i es fonamenten com a tal han de tenir un element primordial que és que no han de promoure el consum de drogues. Això hauria de ser quelcom en un àmbit molt privat per unes poques persones que són sòcies i consumeixen a dins. El que trobem és que es promou el consum, es ven i es ven per endur-se la droga fora, i això ho tenim provat perquè abans de fer una entrada així nosaltres portem molts mesos de vigilància. A més hi ha un benefici econòmic que en alguns casos és espectacular. Josep Maria Cavallé, cap ABP Mataró

Però, segons Cavallé el problema va molt més enllà.

Darrere [de les associacions cannàbiques] hi ha un negoci que el que fa és promoure el cultiu de la marihuana i la difusió de les drogues entre la gent, en molts casos fins i tot també en menors d’edat. La nostra intenció, en principi, és atacar tantes associacions cannàbiques com tinguem a la nostra zona i netejar-la d’influència d’associacions cannàbiques per lluitar contra el tràfic de drogues i la seva difusió. Josep Maria Cavallé, cap ABP Mataró

L’entrada en aquest club cannàbic és un pas més dels Mossos d’Esquadra per controlar i identificar possibles delictes contra la salut pública que s’hi estiguin cometent. Aquesta és la tercera entrada d’aquestes característiques fetes a clubs cannàbics de l’entorn de Mataró en els darrers mesos.

Informa: Ll. Arcal / O.Debat / J. Dormuà