Tres convocatòries locals en suport a la vaga feminista del 8 de març

El comitè de vaga feminista ha anunciat tres convocatòries a la ciutat per recolzar la vaga del proper 8 de març. S’hi adhereixen, perquè segons Alexandra Rovira, membre del col·lectiu, les dones viuen cada dia la violència d’una societat patriarcal que les condemna, culpabilitza i explota. És per això que criden a una vaga laboral, de consum i estudiantil per reivindicar el paper de la dona.

La primera crida a la vaga serà dijous 7 de març, on des del passeig Carles Padrós començarà una Marxa de Torxes que serveixi de crida per a l’endemà. Divendres dia 8, la primera manifestació tindrà lloc a 2/4 de dotze del matí a la Plaça de Granollers i la darrera, a les 17h de la tarda. Aquesta última es convoca a la plaça de Miquel Biada, davant de l’estació, perquè així tothom qui ho vulgui podrà desplaçar-se fins a Barcelona per unir-se a la manifestació de la capital catalana. Carla Luro, membre del comitè de la vaga feminista, també afegeix que es tracta d’una vaga de consum.

Des del col·lectiu també convoquen els homes a mobilitzar-se, tot i que recorden que el protagonisme de divendres 8 de març ha de ser per les dones. Per això proposen que els homes ajudin les dones a poder fer vaga i les recolzin en les seves reivindicacions.

 

Informa: M.Rodríguez /M. Gómez / J. Peñaranda