Tres anys de presó per el gihadista mataroní jutjat a l'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional condemna a tres anys de presó i a dos més de llibertat vigilada al mataroní Marouan Ben Nacer. Aquest home de 33 anys i veí del barri de Rocafonda, va ser detingut el desembre de 2015 acusat de pertànyer al Daesh, fer actes d’adoctrinament i captació de nous membres  per a  l’organització terrorista Estat Islàmic a Espanya. A la mateixa vista també es va jutjar a Soukaina Aboudrar de 20 anys d’edat i detinguda a l’illa de Fuerteventura. A ella també se li va imposar una pena de tres anys de presó i un any de llibertat vigilada.

Durant el judici celebrat a finals de juliol a la Sala del Penal de l’Audiència es van considerar demostrades les seves activitats delictives. Tot i que la fiscalia havia demanat una pena de set anys de presó, finalment es va arribar a un acord entre les parts i el fiscal va rebaixar la seva petició fins els 3 anys de privació de llibertat acceptats per l’acusat.

L’ara condemnat per gihadisme havia cridat els musulmans a través d’un complicat entramat de perfils i identitats a diferents xarxes socials, on va arribar a utilitzar més de 170 nicks diferents. En el seu perfil a les xarxes s’identificava com a “Dani Nellaw”, musulmà nascut a Europa, i segons la investigació, feia constants al•lusions a favor del terrorisme gihadista.  La detenció es va produir el 8 de desembre de 2015 en el marc d’un operatiu que va generar molta expectació al barri de Rocafonda on vivia Ben Nacer.