Trencar la cadena de contagi, l’objectiu del CAP

Encara que s’han reduït els casos de forma exponencial, els professionals sanitaris segueixen treballant amb els mateixos protocols de seguretat i atenció, des del centre o des de casa, per oferir el millor servei en futurs casos. Un dels principals objectius ara és el de trencar la cadena de transmissió de la covid-19. Això és possible gràcies al diagnòstic precoç i el desplaçament al domicili del possible pacient, ja que d’aquesta manera s’evita una exposició pública de contagi. Per Xavier Jusmet, director de l’equip de Professionals d’Atenció Primària de la Ronda Prim, és indispensable trencar aquesta cadena.

I d’aquesta manera es permet descartar si el pacient té coronavirus o no i, en cas de tenir-lo, permetre que segueixi a casa en aïllament. Ara per ara ja s’han fet més de 300 proves a Mataró. La nova situació també ha permès millorar el sistema digital. Des dels CAPS, mica en mica passaran de virtuals a presencials algunes visites. Bo i això, les actuals atencions per telèfon permeten valorar si és imprescindible l’atenció presencial o si, de forma preventiva, es pot resoldre via telefònica.

En les atencions presencials, es demana seguir les instruccions i respectar l’hora, per tal d’assegurar la màxima seguretat. Els centres d’atenció primària vetllen per cada pacient, perquè tingui la mínima aglomeració de persones possible i pugui ser tractat amb la màxima atenció i prevenció.

Tags: