Transició Energètica aposta per un canvi en la producció de l'energia

Transició Energètica aposta per un canvi en la producció de l'energia

Les cooperatives SomEnergia i SomMobilitat s'uneixen per impulsar el projecte Transició Energètica, una iniciativa que vol ajudar a les empreses a deixar enrere les energies fòssils i avançar cap a un model d'empresa baix en emissions. Les dues cooperatives, que individualment ja treballen per tirar endavant tant un model energètic transparent com una mobilitat sostenible, ara uneixen esforços per aconseguir que empreses, l'administració pública i la ciutadania deixin enrere les energies fòssils i apostin pel consum que sigui causat per energies renovables. Un camí que segons Ricard Jornet, president de Som Mobilitat, és inevitable per lluitar contra el canvi climàtic i, a escala local, per una ciutat menys contaminada. 

La iniciativa es va presentar la setmana passada a Barcelona. Una 50a d'empreses catalanes de diferents sectors es van presentar a la convocatòria. 8 d'elles, que es comunicaran el dia 17 d'aquest mes, seran les seleccionades per començar aquest procés de transició. El programa Transició Energètica els farà una pre diagnòstic i els lliurarà un full de ruta amb accions per millorar la seva eficiència. 

Després de la prova pilot que acabarà a finals d'octubre, Transició Energètica obrirà horitzons per a noves empreses. Totes aquelles que ho vulguin podran accedir al web transicioenergetica.cat, entrar les seves dades de consum i rebran una avaluació per aconseguir que l'empresa redueixi al 100% el consum d'energies fòssils. 

Informa: J.Peñaranda