Tots els torns plens per donar sang en dues noves jornades a Mataró

Una cita que se celebra després de Reis, quan les reserves estan més baixes del que seria desitjable

Places completes per donar sang tant avui com demà a la campanya de donació de sang del Banc de Sang i Teixits. Una cita que té lloc al Casal de l’Aliança. Un total de 240 persones faran la seva donació distribuïdes en grups de 60 al matí i 60 a la tarda al llarg d’aquests dos dies. Des del Banc de Sang i Teixits es mostren molt satisfets d’haver pogut omplir totes les places de donació i més tenint en compte que cada mes es convoca una cita a Mataró. Un fet que demostra que la ciutat és molt solidària pel que fa a la donació de sang.

Com va passar a la campanya que es va fer prèvia a Nadal, a mitjans del mes de desembre, calia reservar cita a través d’internet, per evitar cues i aglomeracions. S’han convocat dues noves jornades de donació perquè després de Reis les reserves acostumen a patir una davallada, si l’ideal és comptar amb unes 8.000 bosses, per aquestes dates només n’hi ha unes 6.000.

A mitjans del mes de desembre, el Banc de Sang va celebrar també al Casal Aliança la tradicional marató de donació que realitzen cada any abans de les festes, en una època en què tradicionalment les reserves de sang disminueixen considerablement. Fa gairebé un mes, 266 persones van poder fer el seu donatiu tot i la pandèmia. Cal tenir en compte que la donació de sang és una de les excepcions a les restriccions de mobilitat establertes per contenir la COVID19.

Informa: C.Sánchez