Tota l’oposició (ERC-Mes, JxM i C's) vota en contra de la pujada d'impostos

Recorden que ja és el segon exercici seguit amb pujada d'impostos

Foto: Mataró Audiovisual

Pel que fa als grups de l'oposició a l'Ajuntament de Mataró, aquests han votat en bloc contra la pujada d'impostos que comporten aquestes ordenances per l'any que ve a la ciutat de Mataró.

Per Esquerra-MES aquest no és el moment de apujar impostos i ha votat en contra de les ordenances 2021. El principal partit a l'oposició creu que en un pressupost de més de 150 milions d'euros s'ha de trobar més estalvi, al voltant d'un 2 o un 3 per cent. Els que suposarien uns milions extres sense haver d'apujar impostos. Segons Esquerra, caldria replantejar del tot el pressupost i adaptar-lo a la situació actual, però sembla que el govern tingui por de fer grans canvis per no afectar els seus càlculs electorals. Els republicans recorden que no es pot t ignorar la falta de manteniment espai públic, la problemàtica amb la xarxa de semàfors, o les dificultats que diuen tenen els usuaris del servei de llicències. Un cop més Teixidó ha reclamat la necessitat de negociar ordenances juntament amb el pressupost, cosa que un any més el govern no ha procurat.

Des de Junts per Mataró consideren que les ordenances parteixen d'un error de concepte. Tot i que comparteixen la pujada de la taxa de la brossa, no estan d'acord amb la pujada de les ordenances fiscals en el seu conjunt. Segons el portaveu de la formació, Alfons Canela, no s'hauria de carregar en el ciutadà la pujada d'impostos sinó deixar de prestar alguns serveis i aplicar més racionalització a l'Ajuntament. Canela recorda que ja és el segon exercici seguit amb pujada d'impostos, un augment que segons ell no respon a la solidaritat respecte a la pandèmia del coronavirus. Junts per Mataró també diu que s'ha de treballar en accions concretes en temes cabdals per la ciutat com Can Cruzate.

Ciutadans també ha votat en contra. Coincideix amb Junts per Mataró en el fet que ja és el segon any seguit que l’Ajuntament de Mataró apuja els impostos i en la necessitat d’aplicar el Pla de Racionalització que redueixi les despeses del Grup Ajuntament. Un augment de taxes que creuen que no és positiu pel context econòmic actual i que abocarà, segons Sancho, l’estat i la ciutat a la pobresa. Ciutadans també demana que les famílies de 2 fills siguin considerades nombroses i les de 3, famílies especials. També volen que els descomptes dels aparcaments per Nadal, s’allarguin fins a una hora.

Informa: O.Debat