Tot a punt a les noves instal·lacions de Mataró Audiovisual

Aquest dissabte s’inaugurarà de manera oficial el nou mitjà de comunicació públic resultant de la fusió de l’emissora Mataró Ràdio i del canal de televisió m1tv. La inauguració de Mataró Audiovisual serà demà a les 11 del matí i s’allargarà fins a les tres de la tarda amb una jornada de portes obertes perquè tots els veïns de la ciutat puguin visitar les noves instal·lacions del mitjà, situades a l’edifici universitari del TecnoCampus Mataró-Maresme. La nova marca, Mataró Audiovisual, agrupa els mitjans de televisió i ràdio, però també el digital i la producció, que tenen una identitat gràfica pròpia. L’alcalde, David Bote, el president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez, i la gerent del nou mitjà, Mei Ros, seran els encarregats de fer els parlaments inaugurals.

D’aquesta manera, els mataronins podran conèixer l’interior de Mataró Audiovisual, un nou mitjà que ocupa un espai de més de 200 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i primer pis. A la planta baixa hi ha la recepció, la redacció, la sala de racks refrigerada, la sala de control d’emissió de la televisió, una nova zona d’emmagatzematge i una escala d’accés al primer pis. A la planta baixa, també hi ha el plató de televisió, així com els dos estudis de ràdio del Graduat de Mitjans Audiovisuals que es pot cursar al TecnoCampus i que a partir d’ara serviran com a estudis auxiliars quan siguin necessaris. 

Al primer pis hi ha l’àrea d’administració, la sala de reunions, la direcció i la zona d’estudis de ràdio, que compta amb un aïllament acústic especial. En aquesta zona, compartida amb la universitat, s’han mantingut sales de postproducció i el control de televisió del Graduat de Mitjans Audiovisual. Aquí s’ha construït el nou estudi plató i el seu control tècnic; un estudi de ràdio amb el seu control; una cabina de ràdio per a informatius i l’accés al control de realització de la televisió de Mataró Audiovisual.

El nou mitjà començarà a emetre de manera regular el dilluns 11 de setembre, data en què posarà en funcionament la nova programació, que ha estat treballada per una comissió formada per un grup de professionals. Aquest dia, de 9 a 12 oferirem un programa especial des de la plaça del TecnoCampus, amb actuacions en directe. Però, per ser la Diada, també farem connexions amb la Plaça Catalunya, on com cada any es farà l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Dissabte Mataró Audiovisual inaugura noves instal·lacions. Portes obertes d'11h a 15h. Vine a conèixer el mitjà que parla de tu! #Mataró pic.twitter.com/3FOaZOUZ93

— Mataró Ràdio (@mataroradio) 6 de septiembre de 2017