Tot el transport públic serà gratuït fins al 9 d'abril

Tot el transport públic de Catalunya passa a ser gratuït des d'avui i fins al 9 d'abril. Una decisió que primer va prendre dimarts l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per tota la Regió Metropolitana de Barcelona i que ahir va fer extensiva la Generalitat a tot el territori català. D'aquesta manera, es vol facilitar els desplaçaments a les persones que formin part dels serveis essencials establerts pel govern espanyol.

Amb aquesta mesura, tant el Mataró Bus, com el servei de Rodalies i els autobusos interurbans que connecten Mataró amb Barcelona o altres municipis seran gratuïts durant una setmana. També seran gratuïts el servei de metro i autobusos de la capital catalana, el Tram, els Ferrocarrils de la Generalitat i altres serveis d'autobús gestionats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat o per l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

Segons l'ATM aquesta suspensió de tarifes es farà de tres maneres diferents en funció del transport. Per una banda, totes les estacions de Rodalies obriran els torns sense haver de validar cap bitllet. D'altra banda, els serveis d'autobús adherits a l'AMTU o que depenen de la Generalitat emetran un tiquet que no tindrà cap cost pel viatger i que només servirà per controlar l'aforament. Per últim, aquells qui viatgin en metro, Ferrocarrils de la Generalitat o autobusos de TMB hauran de validar el bitllet per obrir els torns, però no hi haurà cap cost pel viatger. De fet, segons l'ATM aquesta validació es podrà fer amb bitllets esgotats o caducats.

 

Informa: S.Ruiz