Torna la Fira Mataró Orienta amb més presència d’empreses

S’han organitzat una norantena d’activitats, a més dels assessoraments individualitzats, amb l’objectiu d’orientar a la població en l’àmbit professional i educatiu

Prendre decisions sobre què estudiar per tenir una formació o orientar-se cap a l’ocupació i el mercat de treball. És el cas de la Lis Cristina i l’Edmundo Antonio, que han assistit aquest dijous a un dels punts d’assessorament individualitzat que s’han organitzat a la nova edició de la Fira Mataró Orienta. Ells dos han explicat què els agradaria fer i quina formació tenen.

Edmundo Antonio Cabañas
“A mi m’encantaria treballar en plaques solars, electricitat, fontaneria o jardineria. Ara el que ens han dit que hem de fer és apuntar-nos al SOC”.

Lis Cristina Frutos
“A mi m’agradaria fer gestió administrativa o màrqueting i publicitat. Això m’obriria portes per aconseguir els papers, que realment els necessitem per treballar”.

Un cas similar és el de la Marta Vilella, de 17 anys, que tot i saber que vol arribar a fer un Grau Superior d’Educació Infantil, aquest dijous ha buscat quin camí fer per arribar-hi. Vilella no tenia clar si assistir o no en aquesta fira, però assegura que no se’n penedeix.

Marta Vilella
“M’he volgut informar de les possibilitats que tinc, dels camins que tinc per arribar al Cicle Superior i com accedir-hi. M’han ajudat i assessorat. Pensava que no m’ajudarien gaire i m’ha sorprès perquè he trobat informació que no sabia i que he trobat molt interessant”.

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’incorpora amb força l’àmbit ocupacional i del mercat de treball. És per això que un total de set empreses amb seu a Mataró ofereixen visites per donar a conèixer noves vocacions i així donar informació més acurada i pràctica entre els interessats.

Marta Almirall, directora Recursos Humans HOMS Rentals
“Ens pregunten principalment què han de fer per enviar-nos el currículum i també un interès de saber què fem, com treballem o quins perfils tenim. Entenem que el que busquen és aquesta orientació d’on puc treballar. Una cosa és tenir clar què estudiar, però el mercat laboral és diferent. Busquen informació de com serà el seu dia a dia a la feina”.

Més enllà de l’assessorament individualitzat i de les visites empresarials s’han organitzat prop d’una norantena d’activitats com ara xerrades o tallers. De fet, s’espera que hi passin més de dues mil persones al llarg de tota la fira. Una fira que vol acabar amb l’abandonament escolar, malgrat que no es destina únicament als joves sinó també als adults. El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha assegurat que s’ha de potenciar la formació al llarg de la vida.

Miquel Àngel Vadell, regidor Educació
“És indispensable en els dies que vivim tenir una bona formació per tenir una feina de qualitat el dia de demà i no només una bona formació, sinó que també, allò que volem fer, que ens agradi i ens motivi. Sinó, després, difícilment, tindrem un compromís amb la societat. Molt contents de poder fer aquesta fira, que s’emmarca amb el paraigua del Mataró Orienta i que, conjuntament amb altres accions que fem a la ciutat com l’Oficina d’Orientació Educativa, acompanyem a joves que tenen dubtes o generar aquestes noves oportunitats per aquells que no coneixen tota l’oferta formativa”.

La Fira Mataró Orienta és la transformació del que s’havia anomenat SIOP, la Setmana d’Informació i Orientació Professional. Aquest any, i després que l’any passat es fes al Parc Central, arriba al Centre Cívic del Pla d’en Boet des d’aquest dijous i fins al dissabte 25 de març.

Informa: M.Gómez