Torna el programa de mentoria per a persones refugiades

Mataró tornarà a comptar amb un programa de mentoria per a persones refugiades. Una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que va néixer l'any 2017 arran de l'onada migratòria i la crisi de refugiats. El projecte vol acompanyar aquestes persones en els eu procés d'assoliment de l'autonomia tant personal, social, com laboral.

A dia d'avui a Mataró hi viuen més de 86 persones refugiades o sol·licitants d'asil. Des de l'inici del programa 8 d'aquestes persones han estat acompanyades per 12 voluntaris. Jordi Virgili, responsable del programa, en fa una molt bona valoració. Explica que el programa té un impacte molt positiu i de transformació que ajuda als ciutadans a canviar la percepció que es té de les persones refugiades.

Ahir a la tarda es va organitzar al Centre Cívic Mataró-Jaume Terrades una sessió informativa per a totes aquelles persones interessades a convertir-se en mentors i mentores. Per acollir-se al programa cal ser més gran de 25 anys i organitzar-se en grups d'acollida d'entre 2 i 5 persones que es coneguin prèviament. Als interessats se'ls farà una formació de 12 hores per trobar el seu rol i plantejar el compromís que es requereix.

Un cop es consoliden els grups, s'emparellen amb les persones refugiades que tenen un perfil més adequat segons les afeccions que comparteixen. El seguiment compta també amb la supervisió d'un equip de professionals del sector.

Les persones interessades a participar en el programa de mentoria poden enviar un correu a grupsacollida.tsf@gencat.cat

Informa: J.Peñaranda