Torna el Gran Recapte amb menys punts de recollida física

Entre divendres i dissabte es podrà tornar a fer entrega física d'aliments a 106 establiments de 27 municipis del Maresme. En alguns supermercats només s'hi podran fer aportacions econòmiques

Fidel a la seva cita anual, torna una nova edició del Gran Recapte, també a la comarca del Maresme. La cita serà els propers divendres 25 i dissabte 26 de novembre. La gran novetat d’aquesta edició és el retorn de la recollida física d’aliments en 106 establiments de 27 municipis del Maresme.

Tot i això, des de l’entitat s’alerta que no es podran fer donacions físiques d’aliments a tants establiments com es feia abans de la pandèmia. I és que algunes cadenes de supermercats només han optat perquè s’hi puguin fer donacions monetàries.

Cesáreo Villagrá (delegat Banc Aliments al Maresme) [sobre les cadenes que només accepten aportacions monetàries a la comarca]: Hi ha el Mercadona, hi ha el Lidl a nivell comarcal; el Bonpreu només recull aliments al Masnou, en la resta de localitats no els recull... Estem parlant de les cadenes que no recullen aliments físics. També s’hi inclouen el Consum i el Dia”

Segons estimen des del Banc dels Aliments, el fet que no es pugui fer recollida física en aquestes cadenes, podria afectar en més del 50% del que es va recaptar a la comarca el 2019, últim any abans de la pandèmia en què es va poder fer recollida física. Llavors es van recaptar més de 271.000 quilos d'aliments.

El delegat del Banc dels Aliments al Maresme, Cesáero Villagrá, també ha explicat que fins al 30 de setembre del 2022 s'han aportat més d'1,2 milions de quilos d'aliments a les 30 entitats que, des de Montgat i fins a Tordera, atenen diàriament a prop de 13.000 persones necessitades. Des de l'entitat calculen que, a escala comarcal, la xifra d'enguany es podria aproximar als més d'1,5 milions de quilos de l'any passat. Pel que fa al nombre de voluntaris, una de les grans preocupacions de l'organització, s'ha anunciat que, de moment, ja s'aproximen als 1.400, tot i que la xifra òptima se situaria entorn als 1.500. Pel que fa a les xifres exclusivament del Gran Recapte de l'any passat, a la comarca es van recaptar uns 92.000 euros.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró, Laura Seijo, ha posat de manifest l'increment de la gent que demanda aliments als serveis socials municipals i ha encoratjat a la ciutadania a col•laborar amb el Gran Recapte.

Laura Seijo (regidora Benestar Social): Aquest any hem repartit 12.488 entregues de lots a 6.132 persones. D'aquestes, 3.040 eren menors d'edat. Vull encoratjar a tota la ciutadania que participi en el Gran Recapte

A banda d'aquest cap de setmana, es podrà seguir col•laborant amb el Gran Recapte fent aportacions econòmiques fins al 6 de desembre en les línies de caixa dels supermercats i també es podran comprar tiquets en botigues d'alimentació de petit comerç. També es pot contribuir econòmicament a través de Bizum i al web www.granrecapte.com.