Temporada de protecció solar amb l'arribada de l'estiu

Tot i que l'estiu no comença oficialment fins al 21 de juny, no significa que les temperatures i les radiacions solars no comencin a ser cada cop més elevades. Com cada estiu, s'han de seguir unes mesures de protecció solar per evitar totes les conseqüències que es poden arribar a patir.

Prioritat als nadons i a la gent gran. Aquest col•lectiu és més vulnerable a l'exposició solar i per això es recomana protecció mínima de factor solar 30. Tot i això, la resta de persones també han de tenir cura amb la seva pell i salut. Per aquest motiu es recomana que durant els dies previs a l'exposició solar es posi una bona dosi de crema per tot el cos abans de sortir de casa i es mantingui la constància durant els dies que es prengui el sol.

A l'hora de comprar un protector, cal fixar-se en el número que indica el temps que es pot estar exposat al sol. Per exemple, si es compra un protector de factor 30, es pot prendre el sol durant uns 30-45 minuts. I si s'accedeix a l'aigua, és recomanable tornar a protegir-se.

D'altra banda, s'ha d'anar alerta amb les cremes solars que continguin substàncies amb parabens o perfumades. La composició és perjudicial per al nostre cos, però també per a l'aigua. També s'ha d'anar amb precaució amb les hores més crítiques de sol, entre les 12.30 h i les 17 h de la tarda, així com evitar els cops de calor portant una ampolla d'aigua a sobre i, si s'escau, una peça de fruita.

 

A.Pérez-Vico