Temperatures rècord al Maresme en els últims 6 anys

El servei Meteomar analitza l’increment tèrmic que propicia fenòmens meteorològics més greus. Un increment de la temperatura que també afecta sobre la salut de les persones i el seu benestar.

Fotografia: Consell Comarcal del Maresme

L’estació meteorològica de Tiana registra temperatures absolutes superiors als 35 graus. Ho ha fet en quatre episodis durant els darrers 10 anys. Tres d’aquests quatre episodis, han tingut lloc en els últims 6 anys, concretament l’any 2015, el 2018 i el 2019. Precisament el 2019 va quan es va registrar la temperatura màxima més alta mai capturada, concretament 39 graus. Si ens fixem en l’estació meteorològica forestal del Montnegre també registra un increment de la intensitat de l’aire càlid. En 6 anys s’ha superat la màxima absoluta en 6 ocasions arribant als 36,2 graus l’any 2019. Unes xifres rècord per la comarca del Maresme.

Pel que fa a la pluviometria, les dues estacions analitzades conclouen que no hi ha una gran variació en la mitjana climàtica, tot i que aquesta va pujant i l’increment tèrmic propicia fenòmens meteorològics més greus, com ara el temporal Glòria, per posar un exemple. Un increment de la temperatura que també afecta sobre la salut de les persones i el seu benestar.

Justament fa pocs dies que s’ha donat el tret de sortida a la primavera. Una època de l’any que aniria acompanyada per inestabilitat però que ara per ara, sembla que deixa per més endavant la pluja i arriba, almenys fins a finals d’abril, la bonança i la calor.

Aquests indicadors s’analitzen des del servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme, Meteomar, que fa un seguiment de totes les situacions meteorològiques des del 1994. Precisament ara, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Meteorologia, aquest servei ha analitzat diferents paràmetres recollits en els darrers 10 anys tant a l’estació de Tiana com a la del Montnegre. La comarca del Maresme compta amb 16 estacions meteorològiques repartides pel territori. La de Tordera i la de Calella s’han posat en funcionament aquest mateix any.

 

Informa: M.Gómez