Teixit solidari per la creació i esterilització de mascaretes

L'Associació Maresme dona Activa't, i més en concret, moltes de les seves associades i associats, a més d'altres voluntaris i voluntàries, han estat treballant aquestes darreres setmanes en la confecció de mascaretes de protecció.

L'entitat nascuda el gener del 2014 i que durant l'any realitza diverses activitats no ha dubtat en arremangar-se i fer un gest solidari. En el seu cas ho han fet a partir del seu taller de costura creativa, a càrrec d'Elisabet Covarrubias, iniciant una campanya de confecció de mascaretes de protecció de tela, que ha superat els seixanta voluntaris. 

Amb la participació de voluntaris i la confecció de mascaretes a un bon ritme l'objectiu de l'associació arribava a bon port, però aquesta idea va rebre un suport que els hi donava un punt més sanitari.

I és que la clínica dental Spà o la clínica Osicsvan ser de les primeres en donar un cop de mà a l'associació per tal que aquestes mascaretes poguessin ser del tot higièniques. El doctor Francesc Spà, explica que la iniciativa parteix d'un whatsapp familiar on es demanava ajuda per la iniciativa de Maresme Dona Activa't. Des d'aleshores el seu equip ha estat treballant cada dia per esterilitzar les mascaretes.

De fet aquestes mascaretes no són per utilitzar en primera línia, però ja són diversos col·lectius, entre ells personal de l'hospital de Mataró que no està en contacte directa amb pacients, cossos policials, treballadors de correus o altres treballadors de feines essencials, els que veuen en aquestes mascaretes una mesura més de seguretat. De fet aquestes mascaretes poden ser un remei de cara el confinament.

La xifra s'ha anat fent gran fins a arribar a produir més de 20 mil mascaretes durant aquestes primeres setmanes. En tractar-se de tant volum i no necessitar estar esterilitzades, s'han higienitzat en una tintoreria rentant-se a una temperatura alta. Després de l'èxit amb les mascaretes, l'Associació també col·labora, juntament amb altres entitats, amb una iniciativa de l'empresa mataronina CORTIPLEX per produir bates de plàstic. De moment també n'han donat 20 mil, però busquen més mans per produir a més escala.