Teixit de Dones alerta que el confinament incrementa la violència masclista

Teixit de Dones alerta que el confinament incrementa la violència masclista

Per primera vegada en quatre anys, Teixit de Dones no ha pogut celebrar aquest dimecres la seva protesta mensual contra la violència masclista a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus. Tot i així, l’entitat mataronina ha buscat d’altres vies per recordar que "la violència de gènere no entén de virus" i per alertar que el confinament pot ser molt perillós per a moltes dones. 

En un vídeo difós a les seves xarxes socials a Youtube, Facebook i Twitter, Teixit de Dones recorda que les desigualtats de gènere empitjoren davant de crisis com les del Covid-19. Explica que moltes dones estan confinades a casa amb el seus agressors i denuncia que el masclisme mata igual que el coronavirus. La diferència, però, és que el masclisme acaba amb la vida de les dones per ser dones.

Des de l’entitat denuncien també que encara falten mitjans socials i educatius per acabar amb el masclisme i adverteixen que estaran atentes perquè no es faci ni un pas enrere en els drets de les dones. En aquest sentit, recorden que davant de qualsevol amenaça masclista es pot trucar al número gratuït 900 900 120 i que, en cas de no poder fer-ho des de casa, sempre es pot demanar ajuda al carrer, quan es surti a comprar aliments o es vagi a la farmàcia, com explicava des de l'entitat Quitèria Guirao, unes de les seves integrants.

Donada la situació d’incertesa actual per l’estat d’alarma, Teixit de Dones dubta si podrà organitzar la seva protesta mensual a l’abril, com ha fet fins ara el dia 25 de cada mes. Per això, ja està pensant en noves estratègies per seguir lluitant contra el masclisme i la violència de gènere. I és que, com bé recorda en el vídeo, aquest any ja han estat assassinades 30 dones a tota Espanya.

Informa: B.Doñate