TecnoGirl, un projecte per fomentar vocacions tecnològiques de noies de secundària

El TecnoCampus Mataró, la Xarxa de Biblioteques Mataró i la Diputació de Barcelona impulsen el Tecnogirl, projecte que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària (concretament entre les noies) i contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere de professions d’aquest àmbit.

Per despertar aquest interès per la tecnologia, des del 17 de gener i fins el 6 d'abril es podrà visitar, primer a la biblioteca Pompeu Fabra i després a la biblioteca Antoni Comas, l'exposició "Dones i tecnologia", que vol contribuir a posar en valor el paper de les dones en l'àmbit de la ciència i la tecnologia. Des de l'organització asseguren que aquest reconeixement estimularà l’aparició de properes generacions de científiques i tècniques.

Totes aquestes activitats són possibles gràcies a la nova forma de concebre les biblioteques de la Diputació de Barcelona, que des de fa dos anys aposta perquè siguin espais on es creï el coneixement.

Altres activitats que inclou TecnoGirl són tallers de tecnologia Xnergic, dos bibliolabs per fomentar el coneixement a través de l'art i la tecnologia o una hackathon, un esdeveniment on els participants han de donar resposta a un repte social de manera pràctica i mitjançant la tecnologia. Això sí, en aquesta ocasió, només per a noies.

Informa: L. Barroso/J.Méndez