Tancats sis prostíbuls il·legals en quatre mesos i mig a Mataró

Amb el tancament del prostíbul del carrer Sant Agustí, al govern no li consten més bordells il·legals a la ciutat i assegura que tampoc n’opera cap amb llicència

Sis prostíbuls il·legals tancats en quatre mesos i mig Mataró. L'últim aquest dilluns al carrer Sant Agustí. Abans, al mes d'abrils, la Policia Local va clausurar tres locals comercials al carrer Churruca i un al carrer Francesc Macià on es realitzaven "activitats il·legals de naturalesa sexual". El mes de juliol també la Policia Local va clausurar una nau industrial al carrer Josep Abril, a tocar dels Jutjats, que també actuava com a prostíbul.

D'aquests sis, el del carrer Sant Agustí és l'únic que estava ubicat en un domicili i que s'ha resolt via mediació de la Policia Local entre el propietari de l'habitatge i els llogaters per rescindir el contracte de lloguer. La resta estaven ubicats en locals comercials i naus industrials, fet que va facilitar al cos policial mataroní acreditar que estaven funcionant com a prostíbuls sense llicència i posteriorment tancar-los.

Amb el tancament del prostíbul del carrer Sant Agustí, al govern municipal no li consten més bordells il·legals a Mataró. Així ho ha assegurat la regidora d'Urbanisme i responsable de llicències, Núria Moreno. A més, segons Moreno, ara mateix tampoc hi ha cap prostíbul amb llicència a la ciutat ni tampoc hi ha demanada cap llicència per obrir un local on es realitzin activitats de naturalesa sexual. L'última que es va demanar va ser la del macroprostíbul del polígon de Ponent, que després d'una batalla legal l'Ajuntament va impedir que es construís.

A Mataró les condicions per poder obrir un bordell estan limitades per l'ordenança que regula les activitats de naturalesa sexual, el Pla Especial d'Activitats Recreatives i el Pla General del 1997. Aquestes normatives, segons Moreno, especifiquen que aquests locals només es poden ubicar en annexos de bars musicals o sales de festes, mai en domicilis particulars, com passava al carrer Sant Agustí. Tampoc poden estar a prop d'escoles i parcs infantils, zones residencials o centres sanitaris.

 

Informa: S.Ruiz