Suspesos els mercats ambulants i controlat l’accés a la plaça de Cuba

Aquesta és la imatge de la plaça de Cuba d’aquest dijous al matí. Buida de parades. Una imatge que es repetirà dissabte perquè se suspèn el mercat ambulant de fruita i verdura així com els altres mercats de tota mena que tenen lloc a diferents punts de la ciutat. La voluntat és la d’evitar les aglomeracions de gent que s’hi concentraven. Aquesta reducció de l’afluència de gent, però també s’ha notat a l’interior del mercat municipal. De totes maneres l’entrada ja queda limitada a un terç de l'aforament. Guàrdies de seguretat controlen els accessos tant del mercat com del supermercat que hi ha dins. A l'interior, la majoria de parades segueixen obertes tot i que sí que hi ha qui ha decidit abaixar persianes. Alguns paradistes asseguren que són conscients de la responsabilitat que suposa ser un servei essencial, però això no impedeix, diuen, que es respiri certa sensació de vulnerabilitat i nerviosisme.

Una de les conseqüències d'aquesta situació excepcional expliquen que és la previsió del gènere. Tot i que intenten proporcionar la mateixa quantitat de productes del que és habitual, se'ls fa difícil de preveure donat la resposta diària de la gent i la mateixa evolució de la malaltia.

Pel que fa al mercat de venda no sedentària de la ciutat, tot i suspendre’s l’activitat habitual, els pagesos i productors de proximitat podran oferir els seus productes a domicili. Es poden consultar els telèfons de contacte des del web de l’Ajuntament.

Informa: J.Peñaranda