Suspesa la 1a jornada de formació en Diversitat afectivosexual i de gènere

L’Associació Mataró LGTBI+ lamenta que s’hagi hagut de suspendre la primera jornada de formació en Diversitat afectivosexual i de gènere dirigida a clubs esportius de Mataró. La jornada, organitzada per l’Ajuntament, s’ha hagut de cancel•lar perquè no s’hi ha apuntat cap club ni cap entitat esportiva.  Aquest matí Heidi Pérez, la presidenta de l’Associació LGTBI+ ha confirmat que de cara la setmana que ve sí que hi ha inscripcions. Aquests cursos són una de les activitats que l’associació planteja per la segona edició de la campanya “Esport amb orgull”. Una campanya que s’organitza entorn el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’Esport, que es commemora cada 19 de febrer. Pérez, creu que aquests cursos són una bona oportunitat perquè les entitats esportives disposin d’eines per resoldre situacions de LGTBIfòbia i perquè puguin transmetre valors que facin més inclusiu l’esport.   

L’any passat van ser una quarantena de clubs de la ciutat les que es van sumar a la campanya “Esport amb orgull” a través de la lectura d’un manifest a l’inici o a la mitja part dels partits. Un manifest que rebutjava qualsevol agressió o actitud discriminatòria cap a les persones LGTBI i instava a ser respectuós i positiu en vers el col·lectiu. Aquestes actituds, segons Pérez, no són puntuals i sovint no es tenen en compte.  És per això que assegura s’ha de seguir denunciant la problemàtica i donant visibilitat a les persones del col·lectiu LGTBI que fa esport. Una reivindicació que fa extensiva al món de la dona en l’esport i les actituds masclistes que pateixen.

En el marc d’“Esport amb orgull”, l’Associació LGTBI+ va organitzar una caminada diumenge al Castell de Burriac. També ha impulsat una campanya perquè la gent pugi a les xarxes socials una fotografia fent esport amb els hashtags #esportamborgull i #territorilgtbiq i demana als clubs que es gravin un vídeo llegint el manifest contra LGTBIfòbia a l’esport i el pengin a les xarxes socials.

Informa: S.Ruiz