Sopar benèfic per a afectats de disfàgia dins la campanya ‘El menjar cura!’

Sopar disfàgi

Més de 150 persones es van donar cita divendres al sopar organitzat pel Consorci Sanitari del Maresme per recaptar fons i seguir fent recerca en disfàgia. Un esdeveniment solidari en el que part del menú servit eren, precisament, plats texturitzats amb receptes que formen part de la campanya ‘El menjar cura!’. Un xarrup d’esqueixada de bacallà, una cullera de seques amb botifarra i una patata brava desconstruïda van ser els entrants triats per generar aquesta consciència i donar a conèixer les avantatges del tractament de persones amb problemes per empassar els aliments. Pel doctor Pere Clavé, responsable del grup de recerca que estudia la disfàgia, el missatge és que l’adaptació del menjar als pacients els dóna oportunitat de menjar de forma segura.

Per la seva banda, el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, el doctor Ramon Cunillera, explica que aquest sopar s’emmarca en la promoció de la recerca biomèdica al Maresme. La recerca necessita de la complicitat i la col·laboració tant de la ciutadania com del teixit social de la comarca. És per això que al sopar de gala s’hi van donar cita representants de sectors tant diversos com la política, l’empresa o els mitjans de comunicació.

Els diners recaptats serviran per continuar amb la recerca en el camp de la disfàgia.

Informa: C.Salad/ O.Debat