Sons acústics per evitar que les aus defequin sobre els velers

El port de Mataró implementa el sistema Bird Alert per dissuadir les aus d’acostar-se a les embarcacions de manera respectuosa

El port de Mataró implementa un nou sistema acústic, anomenat Bird Alert, per dissuadir les aus d’aturar-se als pals dels velers i evitar així que facin malbé les embarcacions amb les seves defecacions. El port acull diverses espècies d’aus i algunes d’elles són protegides, com els corbs marins. De manera natural, busquen punts alts on situar-se, eixugar-se les ales i observar el canal de navegació, però els excrements que deixen poden provocar danys a les embarcacions i generar situacions d’insalubritat. Per trobar un bon equilibri de convivència entre les aus i els amarristes, el port posa en marxa aquesta mesura respectuosa amb el medi ambient.

Margarita Díez, gerent Port de Mataró: "Vam d'estar molt de temps mirant sistemes per dissuadir a les aus de què es posin a sobre les embarcacions. Però que no siguin sistemes intrusius o que facin mal a les aus. Vam trobar el sistema Bird Alert, que és un sistema de detecció d'ocells. Quan el detecta fa un so, imitació al falcó i que fa que l'au marxi cap a una altra banda. És un soroll que es fa només quan es detecta l'au i això fa que no s'acostumin al so".

Amb aquesta alerta auditiva que imita el so del falcó es vol protegir i preservar la qualitat de les instal·lacions del port garantint, alhora, la cura i la protecció del medi ambient.