"Som Talent", simbiosi entre empreses i joves

El programa Som Talent del Servei d’Ocupació de Mataró impulsa la col•laboració dels joves amb les empreses. Som Talent vol ajudar a establir una relació entre els joves i les empreses mitjançant l’speed daiting o cites ràpides. És el mètode empleat per escollir, per una banda  empreses amb uns perfils determinats, i per un altre, persones candidates amb un perfil semblant. Arribats a aquest punt, es fan entrevistes molt ràpides, on es vol valorar si hi ha un encaix entre empresa i treballador, per tal que aquests puguin treballar plegats.

Som Talent té una base de dades amb unes 5.000 empreses i anualment treballa amb unes 1.300, ja sigui amb temps de pràctiques, cursos o programes. Les empreses ajuden a Som Talent a dissenyar plans formatius, que després els joves acaben fent. També els acullen en estades de pràctiques i els fan participar en activitats de caràcter més social.

Les pràctiques en empreses tenen dos objectius, per una part l’aprenentatge, i per altra que l’empresa cobreixi una necessitat i pugui veure si aquell perfil li pot encaixar. Tot i que els cursos acadèmics hagin acabat alguns projectes encara continuen i altres tot just comencen.

 

A.Durán