SOM Mobilitat obre la porta als trajectes compartits

La cooperativa mataronina SOM Mobilitat, pionera en l’ambit de la mobilitat sostenible, obre horitzons. De cara al 2020 es plantegen poder afegir al seu catàleg de serveis la possibilitat de compartir trajectes. A hores d’ara des de la seva aplicació es poden llogar cotxes elèctrics per temps limitat però de cara al proper any la idea és fer un pas més i que els usuaris també puguin treure el màxim rendiment als seus viatges, compartint els recorreguts amb altres clients. 

Al llarg d’aquest darrer any, SOM Mobilitat ha estat treballant en un projecte a nivell internacional. De la mà de la cooperativa belga que els va ajudar a posar la primera pedra han fundat una cooperativa de segon grau que integra diverses empreses de les mateixes característiques de diferents països d’Europa com els Països Baixos o Alemanya. L’objectiu de la xarxa és aconseguir crear cooperatives competitives tenint en compte els alts preus de la tecnologia que necessiten aquest tipus de serveis.

SOM Mobilitat també treballa donant suport a diverses associacions o grups de persones d’arreu de l’estat a posar en funcionament els seus respectius projectes al territori. A hores d’ara ajuden a dos grups de Madrid i Navarra a constituir-se com a cooperativa.

Informa: C.Sánchez