Som Mobilitat, entre les 300 entitats i organitzacions de l'Estat que criden a mobilitzar-se pel clima

Aquest 27 de setembre hi ha convocada la vaga mundial pel clima. Impulsada per Fridays for Future, compta amb el suport de diversos sindicats, entre ells CCOO i UGT i de més de 300 organitzacions i entitats de tot Catalunya. De fet, totes aquestes entitats i organitzacions també han signat un manifest, en el que demanen que es declari de forma immediata l'emergència climàtica i es prenguin les mesures concretes necessàries per reduir a zero net les emissions d'efecte hivernacle. Entre aquestes entitats signants s'hi troba la cooperativa mataronina Som Mobilitat.

Ricard Jornet, fundador de Som Mobilitat, afirma que per aconseguir revertir la situació d'emergència climàtica cal un doble canvi. En primer lloc cal fer una aposta per les energies netes, però també fa falta canviar el model de consum actual. En aquest sentit és vital afirma, reduir el consum, guanyar en eficiència i eliminar els productes d'un sol ús.

La principal manifestació programada per aquest 27 de setembre a Catalunya serà a Barcelona. Sortirà a les 6 de la tarda de Jardinets de Gràcia i anirà fins a Plaça Catalunya. En total ha estat tota una setmana d'accions contra el canvi climàtic, la primera, divendres dia 20, amb una mobilització estudiantil d'àmbit mundial.

Informa: A.Gual