SOM Escola reivindica el model d'escola catalana

La Biblioteca Antoni Comas ha acollit aquest dilluns l’acte “Tots soms escola. Vivències d'un model d'èxit”. Una cita convocada per SOM Escola, amb el suport d’Òmnium, que pretenia visualitzar el consens social de les entitats mataronines al voltant del model d'escola catalana i la immersió lingüística. Per fer-ho, han convidat mataronins amb perfils diversos com Pere Mayans, membre de plataforma per la llengua, l mestra Rosa Montero, l’exregidor Remigio Herrero i l’escriptora Bel Olid. Olid assegura que la immersió lingüística aporta molts beneficis i que l’únic objectiu que pot tenir posar-la en dubte és controlar a una petita part de la societat.

Fadua Baaza, exalumna ha explicat com el model d’escola catalana l’ha ajudat en el seu desenvolupament personal i professional, i Imane Akandouch, alumna de Batxillerat ha parlat sobre com estudiar en català i castellà l’ha permès aprendre llengües diferent. Una qüestió que, segons diu, no hagués passat al marroc.

D’aquesta manera, diverses entitats mataronines amb Som Escola al cap davant continuen visibilitzant les bondats de la immersió lingüística i l’educació en català.

Informa: C. Sánchez/ M. Rodríguez.