SocialNEET, un impuls cap a l'economia social i solidària

El Cafè de Mar acull durant el dia d’avui la presentació del SocialNEET, un projecte europeu que s'estrena en 7 països de la Unió Europea i que vol acompanyar a joves d’entre 18 i 29 anys i entitats a emprendre i innovar en l'economia social solidària. Un impuls que es donarà a través de formació, estades en empreses, assessorament i suport. Aquest matí s’ha fet la presentació per entitats, empreses i administracions i la tarda estarà encarada especialment als joves. L’acte acabarà amb una actuació musical.

Tot i tractar-se d'un projecte nou, l'economia social no és, en cap cas, novetat per la ciutat, que ja té una llarga trajectòria en el sector. Olga Valls, responsable del projecte, explica precisament que el que busquen és sumar iniciatives i fer entendre als joves que és un espai que poden ocupar més enllà de l'economia tradicional.El Cafè de Mar serà el punt de trobada del SocialNEET. A partir del mes de febrer, els dimarts i dijous de 9h a 14h, aquells joves o entitats que ho vulguin podran anar informant-se i buscar assessorament. Un horari que de mica en mica s'anirà ampliant amb activitats que es publicaran en un petit web des d'on es podran apuntar. El projecte està emmarcat en el Pla Estratègic Mataró 2022 que l'Ajuntament destina, entre d'altres, a l'ocupació i impulsar l'economia social i el cooperativisme.
El mes de juny se celebrarà una trobada internacional del SocialNEET amb els 6 països restants que conformen el projecte i Mataró serà la ciutat amfitriona.

Informa: J.Peñaranda