×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Situació preocupant a la residència de Gent Gran Gatassa de Mataró

coronavirus

La situació a la residència de la Gent Gran Gatassa és preocupant. Així ho afirmen els Departaments de Salut i el d'Afers Socials. La Generalitat treballa, a hores d’ara, en un pla específic per aquest centre. Entre avui i demà es portarà a terme la desinfecció de tot l’equipament, situat al barri de Cerdanyola. També, ja es va fer arribar més d'un miler d'unitats de material sanitari. En concret, s’ha dotat el centre de 480 mascaretes de diversos tipus, 280 guants, 150 bates i 8 ulleres.

Des de l'ICASS, òrgan gestor de la residència per part de la Generalitat, no es faciliten dades de contagis o morts per coronavirus. Tot i això, l'Associació de Veïns de Cerdanyola ja va fer públic un comunicat divendres on asseguraven que s'havia donat, com a mínim, un cas de contagi en aquest centre geriàtric. Demanaven també que s’habilités la 4a planta de l’equipament per aïllar els possibles casos de Covid-19. També la FAVM va fer un comunicat denunciant la falta de material.

Divendres passat, en una trobada telemàtica amb periodistes, l’alcalde de Mataró, David Bote, assegurava que no hi havia hagut cap brot per coronavirus en cap de les residències de gent gran de la ciutat, tot i que sí es tenia constància d’almenys una defunció causada pel virus a la residència Gatassa. Durant el cap de setmana però, davant la falta d'informació segons el mateix Bote, l'alcalde ha estat en contacte amb diferents alts càrrecs dels Departaments de Salut i Afers Socials  per esclarir i conèixer a fons la situació de la residència de l'ICASS. En les gestions també va demanar la medicalització i la desinfecció immediat de tot l'equipament.

Informa: O.Debat