Situació complicada als Centres d’Atenció Primària a Mataró pel Covid-19

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Mataró asseguren que la situació als seus centres és, en aquests moments, molt complicada, a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Per una banda hi ha professionals que no poden acudir al seu lloc de feina i, per l’altra, hi ha usuaris que acudeixen a les instal·lacions tot i les recomanacions de no fer-ho. Malgrat això, i segons explica a Mataró Audiovisual el Doctor Nemesio Moreno, epidemiòleg de la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS, no els falta cap classe de material per atendre als usuaris.

Abans de dirigir-se als CAPs els professionals mèdics recorden que cal analitzar individualment els símptomes principals i, en cas de dubte, fer una trucada telefònica o una visita virtual amb el metge de capçalera.

Precisament per no haver d’acudir als centres mèdics aquesta setmana des del Departament de Salut han volgut agilitzar el procés per registrar-se al portal “La Meva Salut”, des d’on es poden fer consultes electròniques, contactar directament amb el metge o descarregar les receptes. Ara, en lloc d’haver d’activar el servei presencialment, es pot fer per telèfon.

Els professionals sanitaris recorden que la mesura de protecció més important d’aquests dies és el confinament a les llars per protegir el col·lectiu de risc i les persones més vulnerables. Tot i això, recorden que els símptomes del coronavirus són molt clars amb tos i febre elevada i sovint amb sensació d’ofec, mal de cap, diarrees, mal de coll i mal d’ossos.

Informa: M.Gómez