Simulacre d’incendi amb vessament de combustible d’una embarcació al Port de Mataró

Aquest matí s’ha fet un simulacre d’incendi amb vessament de combustible d’una embarcació Port de Mataró. S’ha fet a bord del vaixell Sant Ramon, on també es contemplava el rescat d’una persona ferida greu. El simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Consorci Port Mataró, amb la col·laboració de l’Ajuntament i diferents serveis d’emergència. La maniobra ha començat minuts després de les 10 del matí i ha finalitzat abans de les 11. A més de posar en pràctica algunes maniobres d’autoprotecció i coordinació, l’exercici també ha servit per avaluar el temps de resposta, els punts forts i les mancances dels diversos serveis d’emergència.

El simulacre ha començat amb l’activació del Pla d’autoprotecció i la trucada d’alerta al 112. Ha comptat amb la presència d’una vintena d’efectius de Bombers s’han centrat en el rescat del ferit, l’extinció de l’incendi i les operacions necessàries per evitar la propagació del foc. També ha intervingut Creu Roja per realitzar les maniobres de moviment dels vaixells adjacents al Sant Ramon. La Policia Local ha efectuat els talls de trànsit al port per tal de permetre l’accés ràpid dels serveis d’emergència. A més de diversos observadors, el simulacre l’ha estat seguint el regidor de Seguretat de Mataró, Juan Carlos Jerez, que ha valorat positivament la resposta de tots els implicats, especialment dels treballadors del port.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Mataró ha activat els recursos previstos als seus plans d’emergència municipal per contaminació d’aigües marines, per la simulació de vessament de combustible. El Consorci Port de Mataró ha estat l’encarregat de col·locar les barreres de contenció al costat del vaixell.

Informa: S.Ruiz