Signat a Mataró un conveni entre onze municipis per potenciar la FP

Onze ciutats catalanes, entre les quals hi ha Mataró, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració i cooperació per enfortir la Formació Professional a Catalunya. Una iniciativa sorgida del món local emmarcat en el Fòrum de les ciutats amb Consell de Formació Professional. Entre els objectius que es marquen hi ha el de potenciar i facilitar la transferència de coneixements i experiències entre els municipis que integren el Fòrum. Entre els punts que començarà a avaluar el Fòrum és l’orientació dels joves, la planificació de l’oferta de FP i el model de Formació Professional Dual. Un seguit d’accions i objectius amb què també assolir la fita de reduir la taxa d’atur juvenil, tal i com reconeix el regidor d’Educació i Ocupació de Mataró, Miquel Àngel Vadell.

A banda del Consell de la Formació Professional de Mataró, també formen part del Fòrum els Consells de Barcelona, el Prat de Llobregat, Girona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Rubí, Sabadell (que integra 13 municipis), Tarragona i Terrassa. Una de les crítiques que van reiterar els responsables d’Educació presents a l’acte de signatura del conveni va ser la falta de desplegament la Llei 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals. És per aquest motiu que volen ser interlocutors directes amb el Departament d’Ensenyament per poder potenciar la feina que es fa des de l’àmbit municipal.

L’acte de signatura del conveni del Fòrum de les ciutats amb el Consell de Formació Professional es va realitzar a la Nau Gaudí de Mataró. El motiu és que la capital del Maresme serà els pròxims dos anys la seu de la Secretaria Tènica del Fòrum i, per tant, l’encarregada de coordinar totes les activitats que es realitzin.

 

Informa: S.Ruiz/ C.Pérez