Signat el Pacte pel Comerç i l’Hostaleria de Mataró 2019-2022

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat el Pacte pel Comerç i l’Hostaleria de Mataró 2019-2022, una renovació del Pacte pel Comerç de l’any 2015 al qual s’han sumat diverses entitats. Una de les més destacades és el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, que ha decidit unir-se perquè, segons el seu president, Enric Bartrés, cal avançar i cal fer-ho amb els sectors que es poden beneficiar mútuament. Malgrat el conflicte creat arrel de la transformació de la Unió de Botiguers en Negoci Empresa Mataró, una entitat que inclouria la restauració, el Gremi d’Hostaleria i Turisme ha decidit signar el nou pacte per diferents motius.

L’objectiu d’aquest pacte, consensuat entre l’Ajuntament i les entitats del comerç i l’hostaleria, és traçar una estratègia que afavoreixi un model comercial òptim. Per fer-ho, s’han pactat diverses línies d’actuació com pacificar el trànsit i prioritzar la mobilitat dels vianants, ofertar tarifes competitives d’estacionament o incorporar àrees de promoció econòmica urbana, que serviran per potenciar els centres comercials urbans.

El Pacte pel Comerç i l’Hostaleria va ser aprovat al Ple municipal del passat 7 de març i ha estat recentment signat per les autoritats competents i pels  màxims responsables de la Unió de Botiguers, el Gremi d’Hostaleria i Turisme, l’Associació de venedors del Mercat de la plaça de Cuba,  l’Associació de Marxants del Maresme, l’Associació de Marxants de Catalunya i l’Associació de Comerciants del Casc Antic de Mataró.

 

Informa: L.Barroso

<div id='embed-alacarta-7100' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-7100' data-src='5ca64d724ba6530e2ce4b107'></script>