S'estudia com abordar els conflictes que genera l'augment de senglars al Maresme

Els últims anys ha crescut exponencialment el nombre de senglars que hi ha tant al Maresme com a Catalunya. Actualment a la Serralada Litoral de Marina hi ha entre 6 i 9 senglars per hectàrea i al Mont Negre Corredor 12. Per tractar els problemes de seguretat que comporta aquest augment, la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme han organitzat aquest dimecres al Centre Cívic Cabot i Barba una jornada per estudiar i intentar pal•liar els conflictes que generen els senglars, com el seu apropament als nuclis urbans.

Segons el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Josep Pena, aquest problema ve generat en part perquè la trama urbana dels municipis de la comarca està enganxada als boscos. Aquesta presència, explica Pena, podria incrementar-se en el futur.

Per evitar l’arribada d’aquests animals als nuclis urbans s’ha de tractar la problemàtica d’una manera integral. Una de les solucions que es van posar sobre la taula durant la jornada és treballar de la mà del pagesos per posar tanques que evitin la seva arribada als municipis o conscienciar la població. 

Com dèiem, la problemàtica s’ha accentuat els últims temps. Un dels motius de l’augment de senglars a la comarca, segons la consellera comarcal de Medi Ambient i Canvi Climàtic Montserrat Garrido, és l’abandonament de porcs vietnamites a bosc. El creuament entre aquests dos animals fa triplicar la taxa de natalitat dels senglars.

Informa: S.Ruiz