S'esfondra la coberta d'un edifici d'habitatges al Torrent

Desallotjades quatre persones del número 12-14 del Torrent per l’esfondrament de 20m2 de la coberta de l’immoble sobre el sostre dels habitatges. Segons les dades facilitades pels bombers de la Generalitat i l’Ajuntament, cap a les 13.30h d’ahir dimecres, part de la coberta de teules i quatre bigues de fusta de l’edifici van cedir, i van caure sobre la volta de ceràmica del segon primera, provocant una esquerda “notable” en aquesta. Com a mesura preventiva es va desallotjar els veïns d’aquest pis, així com els del primer primera i el local comercial de la planta baixa. Cap a les 15h, els veïns van poder entrar a recollir algunes pertinences acompanyats pels bombers.

A banda de desallotjar l’edifici, els bombers també van inspeccionar els immobles dels confrontants per comprovar les estructures. No es van apreciar danys. De tota manera, qui es va fer càrrec de la situació de l’edifici va ser l’arquitecte municipal, així com un tècnic particular que els veïns havien contractat. Serà ell qui decidirà quan poden tornar els inquilins als seus domicilis i quan pot tornar a obrir el local comercial.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament es dona un termini de set dies als propietaris per realitzar obres preventives urgents: estintolar la volta esquerdada, retirar la runa i posar una coberta plàstica per impermeabilitzar l’edifici en cas de pluja. A partir d’aquí, tindran un mes per sol·licitar una llicència d’obra menor per fer la reparació completa de l’edifici.

Informa: Cristina Salad