Serveis mínims per a la vaga convocada per divendres 18O

L’Assemblea de Treballadors i Treballadores de Mataró Audiovisual se suma, de forma majoritària, als motius de la vaga del 18 d’octubre convocada pels sindicats IAC i CSC. En aquest sentit, l’Assemblea de Treballadors i Treballadores de Mataró Audiovisual ha pactat amb la direcció de l’empresa serveis mínims d’un 36% de la plantilla que asseguren el 50% dels continguts informatius del canal. D’aquesta manera, l’ ”Informatiu Matí” i “Informatiu Migdia” de Mataró Ràdio una durada de 15 minuts, quan habitualment és de mitja hora. Per la seva banda, l’informatiu “Mataró al Dia” de Mataró Televisió tindrà una edició compactada de mitja hora. El magazines El Mirador i Ona Maresme també reduiran el seu horari. El Mirador s’emetrà de 10h a 11h, mentre que l’Ona Maresme ho farà de 15h a 16h.

D'altra banda, el Departament de Treball de la Generalitat ha decretat serveis mínims per Renfe a Catalunya per la jornada de vaga general d’aquest 18 d’octubre. Concretament, el servei de trens de Rodalies i Regionals prestarà un 33% del seu servei durant tot el dia. D’altra banda, en els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat hi haurà un servei del 77% i en els trens d’Avant d’un 64%.

La informació relativa als horaris dels serveis durant la jornada de vaga es podrà consultar a través del web rodaliesdecatalunya.cat. Els bitllets adquirits amb antelació  i que estiguin afectats per la vaga es podran canviar o reemborsar.

Per la seva part, l'Ajuntament de Mataró, també s'ha pronunciat davant dels serveis mínims. La convocatòria de vaga de demà afectarà al funcionament de molts dels serveis municipals i per això l’Ajuntament ha decretat serveis mínims per garantir l’atenció en aquells que es consideren essencials. Entre aquests, el registre de documents i l’atenció ciutadana es garantiran a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Riera i les escoles bressol municipals obriran com a mínim amb un terç de la plantilla.