Serà obligatori mantenir 1,5 metres de separació a la feina

confinament

El President de la Generalitat Quim Torra anuncia que, a partir de demà, serà obligatori mantenir una distància d’un metre i mig entre treballadors, en totes les empreses excepte les dels sectors sanitaris, serveis socials i forces de l’autoritat.

En la trobada del President del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb la resta de presidents de les diferents comunitats autònomes, Quim Torra ha demanat, un cop més, que es faci cas del consens científic per a que l’Estat porti a terme el confinament total.

Pel que fa a les mesures preses fins ara, el govern català va valorar positivament el Reial Decret però creu que, hauria d’anar acompanyat d'un paquet de mesures extra en els àmbits econòmic i social, com la protecció total dels autònoms i les pimes i la cobertura de tota la població en una situació ecomòmica vulnerable. Torra també creu que és imprescindible un acord de solidaritat i compromís de tota la societat.

Per últim, desde la Generalitat també s'ha reivindicat que es generi un protocol just entre Estat i Comunitats Autònomes pel que fa a un repartiment just i transparent de tot el material sanitari.