Seny i sentit comú, claus per una revetlla de Sant Joan segura

No llançar petards i coets a prop de bosc, no aguantar-los encesos a les mans i anar amb compte en llocs amb molta afluència de gent són algunes de les mesures que detalla Protecció Civil per evitar incidents durant la revetlla

Fotografia: tvmataró

A mesura que vagi caient la nit, els petards i coets agafaran el protagonisme aquesta revetlla de Sant Joan per omplir el cel de llum, color i espetecs. Per manipular-los, això sí, cal seny i sentit comú. En uns dies d'alt risc d'incendi, des de Protecció Civil, posen especial èmfasi en la prohibició de tirar petards a menys de 500 metres del bosc. També s'ha d'anar amb compte a l'hora de llançar-los. No sostenir-los encesos a les mans o no llençar-los contra altres és bàsic per no fer-se mal ni fer-ne als altres. També és recomanable tancar les finestres i persianes de casa per evitar que puguin entrar-hi coets.

Xavier Benet, tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Mataró: Recomanem que no els subjectin amb les mans i que s'encenguin per les puntes i amb els mitjans adequats. Si no cremen, s'han d'apartar, remullar-los amb aigua i no utilitzar-los. No els hem de llançar cap a la gent i és una nit on és recomanable baixar persianes, tancar finestres i treure la roba estesa. A més, estem en un any amb molt alt risc d'incendis forestals. A Mataró, per sort, no estem en la mateixa situació que gran part de Catalunya, però igualment està prohibit tirar coets a menys de 500 metres de massa forestal.

A banda dels petards, un dels perills de la revetlla de Sant Joan són les aglomeracions. En tractar-se de la primera revetlla sense restriccions des de l'inici de la pandèmia, la previsió és que milers de persones baixin a la platja, on enguany com a novetat hi haurà ubicada ambulància. Des de Protecció Civil recomanen acordar punts de trobada amb els amics i vigilar especialment les persones vulnerables.

Xavier Benet, tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Mataró: És una nit en què hi ha aglomeracions de gent. En aquests casos hem de tenir controlada la gent vulnerable i els infants. També hem d'establir punts de trobada amb els amics perquè és molt fàcil perdre's. Aquest any a la platja hi col·loquem una ambulància, ja que és un dels punts de més afluència de gent.

La platja serà un dels grans punts d'afluència d'aquesta revetlla de Sant Joan. Altres escenaris on també es preveu molta gent i, per tant, s'ha d'anar amb compte són el carrer Sant Joan i la foguera de Can Maitanquis i a la zona d'oci del Pla d'en Boet.

 

Informa: S.Ruiz