Sense trens a l'Alt Maresme pel temporal de mar

S'ha establert un servei alternatiu per carretera entre Pineda i Blanes. Les onades han descalçat la via del tren

Les onades s'han menjat el talús i la protecció de les vies a la zona de la platja de les Dunes. Foto: ADIF

Interrompuda, des de primera hora del matí, la circulació ferroviària entre Malgrat de Mar i Pineda de Mar a causa del temporal marítim i fort vent que ha estat bufant durant tota la nit i matinada a l’Alt Maresme. De fet, el fort onatge amb onades de fins a 3 metres ha descalçat el lateral de la via del tren, a la zona de la platja de les Dunes. Tècnics d’ADIF treballen per avaluar la incidència. No hi ha, a hores d’ara, previsió per a la resolució d’aquesta interrupció de la circulació de trens. La situació afecta la línia R1 de Rodalies i la RG1 que circula fins a Figueres i Portbou. Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el Ferrocat.

Mentre duri la incidència, RENFE estableix un servei alternatiu de viatgers per carretera de Pineda a Blanes. Queden sense servei les estacions de Malgrat de Mar i Santa Susanna per les dificultats d’accés per els autocars. Rodalies manté informats els usuaris a través dels seus canals de comunicació i atenció al client.

S'amplia el Ferrocat

Protecció Civil de la Generalitat ha ampliat la prealerta del pla Ferrocat a causa d'un atropellament mortal entre els municipis de Sant Pol i Calella. Segons informa Rodalies de Catalunya, s'ha interromput la circulació des d'Arenys de Mar i s'amplia fins a aquesta població el transport alternatiu per carretera.