S'encareix la targeta de 10 viatges de transport públic

A partir de l'1 de gener es veuran canvis en les tarifes i els noms dels bitllets de transport públic de Barcelona i l'àrea metropolitana que afavoriran els usuaris més habituals i pujarà les tarifes dels més esporàdics.  Així fer el trajecte Mataró Barcelona serà més car amb una targeta de 10 viatges i més econòmic amb una mensual.  La T-10, que és el títol més utilitzat, serà substituïda per la T-Casual, també de 10 viatges, i tindrà un cost de 30.5€ en comptes dels 27.40€ actuals pels títols de 3 zones com és el cas del viatge des de Mataró. A més a més, el bitllet es converteix en unipersonal i, per tant, ja no es podrà picar dos cops seguits.

Per altra banda, la fins ara T-Mes, anomenada ara T-Usual, veurà reduït el seu cost dels 102€ als 75,60€ també per aquest recorregut de zona 3. Els usuaris de la T-50/30 també estaran coberts amb aquest nou bitllet. La T-jove, per a menors de 25 anys també baixa de preu i la T-16 continuarà sent gratuïta. El bitllet senzill, però puja a 2.40€

Una altra novetat és la T-Grup pensada per viatges ocasionals com sortides escolars, esportives o altres. Cada viatge tindrà el mateix preu que la nova T-Casual. La voluntat de les administracions és simplificar la gamma de targetes i portar els usuaris cap a la T-Usual. 

Les targetes comprades aquest 2019 es podran seguir utilitzant fins que caduquin. En el cas concret de la T-10, a partir del gener passarà a ser unipersonal com la T-Usual. Tots aquells usuaris que ho vulguin podran bescanviar les targetes als punts d'atenció i se'ls reemborsaran els diners no utilitzats.

Informa: J.Peñaranda