Seguiment desigual de la vaga pels comerços de Mataró

Seguiment desigual de la vaga pels comerços de Mataró

Mataró ha fet un seguiment desigual de la vaga pel que fa al tancament de comerços. Molts barris de la ciutat han obert amb total normalitat. On s'ha notat més ha estat al centre. Entre la Riera, carrer Barcelona i els voltants de la Plaça Gran s'hi han pogut comptar una vintena d'establiments tancats i alguns a mitges persianes. La majoria han estat comerços petits i familiars com òptiques, ferreteries, drogaries o botigues de roba. Les grans superfícies s'han mantingut obertes.
Mataró Audiovisual ha pogut parlar amb algunes de les persones que passejaven aquest matí pel centre de la ciutat. Se'ls ha preguntat què pensen sobre la vaga.

Altres sectors com el de l'educació també s'han vist afectats per la vaga. El 79% de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de batxillerat del Maresme i el Vallès Oriental han fet vaga. També s'hi han sumat professors i professores. A l'Institut Municipal Miquel Biada han seguit la vaga el 40% del professorat i al Damià Campeny ho ha fet el 87%. En l'àmbit català la implicació universitària ha estat pràcticament del 100% segons dades del Departament de Treball. El comerç català ha seguit la vaga entre un 60% i 80% i en menor mesura, un 26%, l'Institut Català de la Salut.

J.Peñaranda