Segona detenció en tres dies al centre de Mataró

Dues detencions en 48 hores al centre de Mataró. Si diumenge va ser una estrebada amb violència a una persona gran, aquest dimarts al matí s’ha produït un furt també a una persona de la tercera edat. En aquest cas els fets s’han produït als voltants de la plaça de Cuba. Mossos d’Esquadra ha detingut un home, del quals se’n desconeixen més detalls, com a presumpta autora dels fets.

En els dos casos dona la casualitat que la intervenció ciutadana ha permès reduir al presumpte lladre, a l’espera de l’arribada dels Mossos. El cos policial, però, recorda que aquesta no és la millor opció, perquè el propi ciutadà es posa en risc. Segons Mossos el protocol hauria de ser quedar-se amb la descripció del lladre, evitar posar-se en risc i trucar al 112.

De fet així és com va actuar una dotació del Servei d’Emergències Mèdiques que la matinada de dilluns a dimarts va veure moviments estranys al voltant d’un establiment comercial de Sant Vicenç de Montalt. Gràcies a l’avís que els treballadors del SEM van fer a Mossos d’Esquadra, aquests van poder identificar el vehicle. Minuts després el cotxe era localitzat a la zona del Polígon de Mata Rocafonda. Al seu interior s’hi trobaven cinc homes d’entre 18 i 28 anys de nacionalitat marroquina i una noia menor d’edat, de nacionalitat espanyola, amb una gran quantitat de diners i diversos estris que haurien fet servir presumiblement, per cometre el robatori i. La descripció dels joves coincidia amb la que tenien els agents i, a banda, els joves tenien diversos antecedents policials per fets similars.

Segons Mossos d’Esquadra els cinc joves  han de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Mataró en les properes hores i la noia menor d'edat ja ha passat a disposició de fiscalia de menors.

Aquesta sèrie de fets separats per poques hores, arriben després d’un tram final de 2019 marcat pels robatoris en centres educatius i un inici de 2020 amb les queixes dels veïns del Centre de Mataró per l’increment dels actes vandàlics. De fet per demà al matí està convocada una junta de seguretat extraordinària. Una Junta que se celebrarà de manera telemàtica i comptarà amb la participació del conseller d’Interior, Miquel Buch. Buch ja va assistir a una junta de seguretat de finals del mes de juliol.

Informa: JM.Spà