Se suspèn Sant Jordi

L'Ajuntament de Mataró ja ha comunicat que se suspèn la diada de Sant Jordi d'aquest 2020. Una mesura inevitable després de l'ampliació de l'estat d'alarma i la restricció de moviments de la ciutadania decretats pel Govern central i per la Generalitat. De moment sembla que la situació és irreversible, davant la incompatibilitat de preparar i celebrar actes populars a la via pública amb el confinament.

Ara mateix s'està estudiant la possibilitat de reservar algun dia per a la celebració de la diada un cop passi la situació d'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19. Una decisió que es prendrà depenent de com evolucionin les mesures del Govern i la tornada a la normalitat.

Si ve no hi ha precedents que s'hagi suspès mai la Diada de Sant Jordi a la ciutat en època democràtica, la pluja sí que ha jugat males passades. Ni més ni menys el 2016 es van haver de cancel·lar alguns actes de tarda i va perillar la fogonada que finalment sí que es va poder celebrar.

Per les xarxes socials ja s'està fent palesa la gran decepció que suposa per a molts ciutadans perdre's la tradicional diada de Sant Jordi, patró de Catalunya.

 

Informa: J.Peñaranda