Satisfacció durant la tercera nit de naixement de tortugues

Per tercera nit consecutiva, la platja de Sant Simó ha vist el naixement de les tortugues babaues Caretta Caretta. Després de la sorpresa de la primera nit i el gruix de naixements de la segona, la tercera matinada s’ha seguit amb admiració per part dels voluntaris i amb satisfacció per part del personal del CRAM, el Centre de Recuperació d’ Animals Marins. Segons Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, s’està seguint un protocol molt endreçat que permet que cada nit surtin les tortugues amb normalitat i que assegura la supervivència de les més vulnerables.

El primer any de vida és difícil per a les tortugues. La fauna marina és amenaçadora i la majoria, com són molt petites, moren. Per això el CRAM pretén tenir-les en captivitat durant un any i alliberar-les quan tinguin una mida prou gran com per incrementar les seves possibilitats de sobreviure.

Aquesta nit també s’han alliberat les tortugues que van néixer durant la segona matinada però que van sortir de l’ou massa tard. Quan és fosc poden tirar cap a l’aigua sense cap problema, però quan hi ha massa claror, el risc de que siguin depredades és molt alt i l’equip d’experts prefereix vigilar-les durant un dia i alliberar-les amb les que neixin durant la nit següent. Pel que fa a l’actuació del voluntariat, Miralles destaca que el niu de Mataró ha rebut una protecció extraordinària i agraeix el teixit associatiu que l’Ajuntament ha aconseguit organitzar.

Informa: D. Figueroa / L.Barroso