Salut proposa passar a una fase intermèdia en algunes zones, entre elles la zona baixa del Maresme

La zona baixa del Maresme podria passar a una fase intermèdia a partir de dilluns.  El Departament de Salut de la Generalitat, demanarà al govern espanyol que dilluns alguns territoris passin a una “fase zero avançada”. En aquesta fase, que no arriba a ser una fase 1 al complet, es podrien obrir les botigues sense acudir-hi amb cita prèvia, es podrien obrir museus i els esportistes professionals podrien entrenar-se en espais com el CAR de Sant Cugat, tot i que la resta de centres i gimnasos seguirien tancats. També es podrien permetre els actes de culte religiós i un màxim de 10 persones als funerals. Quedarien excloses i per tant, prohibides, les reunions de màxim 10 persones, l’obertura de terrasses i els desplaçaments fora del municipi sense causa justificada.

Una decisió que arriba, segons la Consellera de Salut, Alba Vergés, després de determinar que encara són zones que “es troben en risc moderat de rebrot”.  El més important però, ha dit, és iniciar el procés en aquestes regions de forma prudent. 

A més de l’àrea metropolitana nord i sud que podrien trobar-se en aquesta fase intermèdia, Salut també demanarà que hi hagi alguns territoris inclosos en aquestes zones que passin directament a la fase 1, com ara l’Alt Penedès, el Garraf i el Montseny.

A tot plegat però, qui té l’última paraula és el govern espanyol que hauria d’aprovar aquesta proposta de la Generalitat i que podria pronunciar-se demà divendres.

Informa: M.Gómez