Salut mental i formació postobligatòria centren el II Fòrum Joves

Una trentena d’alumnes de 4t de secundària i 1r de batxillerat de 7 instituts de Mataró s’apleguen en dues jornades per debatre temes que els interessen o preocupen com ara la salut mental o la formació postobligatòria.

Fotografia: II Fòrum Jove Mataró celebrat a l'Espai Mataró Connecta (tvmataró)

Aquest dimecres al matí ha arrancat la segona edició del Fòrum Joves Mataró. Es tracta d’un punt de trobada entre alumnes de 4t de secundària però també 1r de batxillerat de diversos instituts de la ciutat on debaten qüestions que els afecten o interessen amb l’objectiu d’acabar fent propostes de millora d’aquests assumptes. En aquesta ocasió, els debats s’han focalitzat en, principalment, dos temes.

Diego Garcia (alumne de 4t d’ESO Institut Thos i Codina): La salut mental és vital.

Sergio Garcia (alumne de 4t d’ESO Institut Thos i Codina): Per altra banda, hem parlat de la formació postobligatòria. Cada vegada s’estan observant més problemes amb els joves. Al Fòrum de Joves proposarem noves propostes i solucions.

Aya Chammat (alumna de 4t d’ESO Institut Laia l’Arquera): Em sembla molt bé perquè així ens podem comunicar amb els altres centres i d’aquesta manera poder agafar idees per solucionar els problemes que tenim a la nostra societat.

Aquests debats són la culminació d’una feina què han anat realitzant al llarg del curs a les aules i els organitzadors estan satisfets amb que s’hagi pogut repetir l’experiència que es va iniciar l’any passat.

Montserrat Pons (professora de l’Institut Cinc Sénies i coordinadora del grup de treball del Fòrum Joves Mataró): La primera va ser un èxit, hi va haver participació, els joves estaven entusiasmats... La prova és que en la primera edició van participar 4 centres i ara ja en som 7.

El Fòrum Joves Mataró es distribueix en dos dies i mentre que aquest dimecres ha tingut lloc a l’Espai Mataró Connecta, dijous l’escenari serà el Foment Mataroní. Enguany els centres participants són l’Institut Cinc Sénies, l’Institut Miquel Biada, l’Institut Thos i Codina, el Col·legi Maristes Valldemia, l’Institut Damià Campeny, l’Institut Laia l’Arquera i la Fundació Cor De Maria.