Salut demana calma davant els primers casos de coronavirus a Catalunya

El Departament de Salut demana tranquil·litat a la població davant dels dos primers casos lleus per coronavirus a Catalunya. Ahir, Salut va confirmar que una dona italiana resident a Barcelona era la primera persona afectada a Catalunya i a la península ibèrica per aquesta malaltia. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va explicar que la pacient era una dona de 36 anys que havia estat entre Bèrgam i Milà a mitjans de febrer, on es va contagiar. Els segon cas s’ha conegut aquest migdia. Es tracta d’un noi de 22 anys que ha estat recentment a Itàlia.

Des de la Conselleria, asseguren que en la majoria dels casos els símptomes del Covid-2019 són similars als d'una grip. En els casos més greus, pot arribar a causar pneumònia o insuficiència renal. En cas de dubte, es recomana trucar al 061. Tot i això, asseguren que el sistema sanitari català està preparat per afrontar l’emergència. Davant l'alerta demanen prudència als ciutadans i demanen deixar l'ús de la mascareta en només casos clínics.

Segons el secretari de Salut Pública, Joan Guix, a dia d’avui és més preocupant la grip que el virus Covid-19. La quarantena que es prescriu a qui ha tingut contactes amb una persona afectada, segons el Departament de Salut, són per intentar contenir la malaltia i que no es transformi en una malaltia comuna.

A banda dels dos casos catalans, a tot l’estat espanyol són nou persones més les que han donat positiu per coronavirus, cinc a les Illes Cànaries, dues a Madrid, una a Castelló i una a Sevilla. Aquesta última persona seria la primera que no s’hauria infectat a Itàlia.

Informa: S.Ruiz