"És Rodalies qui ha de donar serveis alternatius"

La Generalitat assegura que no pot assumir tots els nous passatgers d'autobusos que arriben arran de les obres de Rodalies

El col·lapse de Rodalies es trasllada als autobusos exprés de Mataró. Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, ha explicat a tvmataró que el departament no pot suplir amb autobusos la falta de trens que hi ha arran de les obres de Rodalies.

Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat: "Amb un tema d'obres, és Renfe o Rodalies qui ha de donar aquests serveis alternatius. Nosaltres no podem substituir la quantitat de gent que va en un tren amb la que va en un autobús. En un tren hi caben prop de mil persones i els autobusos més grossos que tenim són de 120 places"

Tot i que a principis de setembre es va ampliar el servei dels autobusos e11.1 i e11.2 amb un total de 42 expedicions més entre les dues línies i s'han fet altres reforços puntuals, les imatges que s'han pogut veure de nou a principis de setmana, demostren que no han estat suficients. De moment, però, no incrementaran el servei fins que l'afluència no estigui estabilitzada.

Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat: "D'una banda, estem recuperant mobilitat que vam perdre durant la pandèmia. De l'altra, les universitats fa poc que han començat i, per tant, encara no s'ha normalitzat. A més, hem tingut una quantitat d'obres i incidències molt gran. Abans de modificar de manera definitiva unes freqüències, hem de veure com s'estabilitza. També tenim un altre factor diferencial respecte a altres anys, que és la rebaixa o la gratuïtat del transport públic"

Per altra banda, la directora general de Transports i Mobilitat ha recordat que aquesta tipologia d'autobusos i recorreguts permet que els usuaris circulin a peu dret, tot i que, diu, no és l'estàndard de qualitat que volen pels seus serveis i miraran de regular-ho un cop es normalitzi el servei.