S’instal•la una unitat mòbil de donació de sang a la Plaça Santa Anna per la campanya d’estiu

Cada dia calen 1000 donacions de sang per atendre totes les persones que en necessiten a Catalunya. Amb aquest motiu el Banc de sang i teixits va instal·lar una unitat mòbil a la Plaça Santa perquè tothom que vulgui donar ho pugui fer. Les donacions són necessàries tot l'any però durant l'estiu les reserves acostumen a disminuir. Calen especialment donacions de les persones que tinguin sang de tipus 0 negatiu, ja que la seva sang serveix per a tots els altres tipus.

El vehicle hi serà tots els dijous d'agost de 10 del matí a 14 del migdia i de 17 de la tarda a 21 del vespre. Es podrà donar fins i tot el festiu del 15 d'agost en horari de matí. A més, cada primer dimarts de mes també es pot fer l'aportació a l'Hospital de Mataró. Totes les donacions són benvingudes pel Banc de sang i teixits, els únics requisits amb què ha de comptar el donant són que s'ha de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i si no ser portador d'alguna malaltia infecciosa com el virus de la sida.

Ahir dijous 60 persones van apropar-se voluntàriament a donar sang a l'autobús i d'entre aquestes 60, 9 ho van fer per primera vegada. El procés d'extracció de sang és d'aproximadament mitja hora i després s'han de seguir les recomanacions, com beure molt líquid o no fer esforç físic en les hores següents.

 

Informa: L.Fernández